Golf Leren

Uw handicap (GVB) in 2 weekenden voor 275 Euro.

Dit voorjaar organiseert Golfpark de Biltse Duinen wekelijks een korte en intesieve cursus om startende golfers hun handicap te laten halen (voorheen GVB). Vrijwel iedere week gaat er een cursus van start. Binnenkort kunt u op deze site een planning vnden.

In 2 weekenden krijgt u in een -qua omvang- bescheiden groepje maar liefst 4 maal drie uur praktijkles.

De eerste lesdag staat in het teken van het oefenen van de basisslagen (Swing, chippen en putten). Op de tweede lesdag worden al deze slagen herhaald en gaan we direct al de baan op. Bij deze baanles gaat het vooral om het goed naleven van de etiquetten (veiligheid, zorg voor de baan en de snelheid van het spel).

Wanneer dit volgens plan verloopt heeft u direct al uw baanpermissie en mag u zelfstandig op de 9 holes baan spelen.

Het tweede weekend gaan we de techniek verfijnen. En gaan we met een scorekaart op beide dagen een ronde lopen op de baan met als doel het behalen van een zo laag mogelijke handicap.

Wij gaan er van uit dat in deze 4 sessies het lukt om praktische deel van het "examen" af te ronden. Er is echter ook een theoretisch examen deel. U krijgt 30 vragen over regels en etiquette en dient er 23 goed van te beantwoorden. Wij stellen bij inschijving van de cursus u het theorieboek ter beschikking. Wekelijks is er gelegenheid om examen te doen. Inschrijflijsten hiervoor vind u bij de receptie. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan theorielessen. Vrijwel doorlopend worden hier cursussen voor georganiseerd. Het staat u vrij om hieraan deel te nemen.

Het is prettig (maar niet noodzakelijk) om het theoriexamen te doen in de periode (of voor) dat u de praktijklessen volgt. Dan kunnen wij na de laatste praktijkles alle formulieren om uw handicap te laten registreren aftekenen.

Het volgende is in de cursus inbegrepen:

* 4 keer 3 uur praktijkles
* Theorie examen
* Welkomstdrankje bij de eerste les
* Onbeperkt oefenballen tijdens de les
* Gebruik van clubs
* Greenfee inbegrepen tijdens de les
* Gebruik van theorieboeken

 

Wij garanderen:

* Les van een PGA gediplomeerde professional
* Slechts 3 tot 6 deelnemers per cursus
* Gratis theorie herexamen
* Vrijblijvende keuze waar u uw handicap laat registreren
* Mogelijkheid om lid te worden van de Biltse Duinen voor slechts 60 Euro per jaar

 

Veel gestelde vragen:

Ik zak voor mijn theorie examen. Wat nu?
Dan mag u zonder verdere kosten herexamen doen. Wel kan uw professional uw adviseren om de theorielessen (nog) een keer bij te wonen. Ook dit levert geen extra kosten op.

Het lukt mij niet om het gewenste spelniveau te halen tijdens de 4 prakijksessies.
Wij gaan er vanuit dat dit vrijwel nooit aan de orde zal zijn. Maar mocht het onverhoopt meer moeite kosten mag u na 4 praktijksesies 2 weken lang kosteloos gebruik maken van de oefenfaciliteiten om het geleerde nog wat meer in te slijpen. Hierna volgt er een herkansing op de baan. Ook deze is uiteraard geheel kosteloos.

Het registreren van een handicap, hoe werkt dat?
Ruim 2 jaar geleden is het GVB afgeschaft en vervangen voor de maximale handicap van 54. Deze (of een lagere) handicap moet bij een golfvereniging worden geregistreerd. Wij laten u vrij in uw keuze van verenining. Op www.waarkanikgolfen.nl vind u alle mogelijkheden. Registratie bij de Biltse Duinen kan uiteraard ook . De kosten bedragen 60 Euro per jaar (jeugd 50 Euro). Voor deze 60 Euro krijgt u jaarlijks uw nieuwe handicap kaart, verwerken wij al uw toekomstige scorekaarten, bent u volwaardig lid van de Golfclub de Biltse Duinen, ontvangt u 6 maal per jaar een digitale nieuwsbrief, 8 maal per jaar het Golfjournaal, kunt u deelnemen aan wedstrijden (ongeveeer 100 per jaar) en heeft u een extra verzekering via de NGF op en rond de golfbaan. De registratie van uw handicap is het enige wat niet is inbegrepen bij de bovenstaande cursus.

Wij hopen u met het bovenstaande een goed beeld te hebben geschetst van wat onze cursus inhoud. Mochten en vragen zijn beantwoorden wij die graag. U kunt de receptie bellen op 030 - 2280561 of een mailtje sturen naar golfleren@biltseduinen.nl

Uiteraard hopen wij op uw inschijving!

Op deze pagina kunt u de planning vinden voor dit jaar.

Ik teken met sportieve groet,

Remko Prins
Professional Golfpark de Biltse Duinen