Actueel

Nieuws mei 2021

Ride & Play fietsen en golfen t.b.v. Mentelity Foundation

Op 9 juni 2021 gaan Derk, Naud en Merijn om 06:00 van
start op de Lage Vuursche en zullen uiteindelijk langs 18
golfbanen te fietsen. Het doel is om geld op te halen voor
de Mentelity Foundation van Bibian Mentel. Op deze dag
gaan we dit met twee teams van drie personen doen. Elk
team haalt geld op voor de stichting en steunt daarbij
mensen met een lichamelijke uitdaging om weer te kunnen
bewegen en sporten.
Komende editie gaat er een route van 133 km gefietst
worden tussen Hilversum, Amersfoort en Utrecht.

Om 06.41 uur zullen Gerdo Kuenen en Arnoud de Jager met beide flights een hole meespelen op De Biltse Duinen.

Check voor verdere info dit:

Tweede editie Ride & Play. Fietsen en golfen voor de Mentelity Foundation • Golf.nl

OPENINGSTIJDEN TERRAS

Sinds woensdag 19 mei is ons terras weer geopend. Van 09.00 tot 20.00 uur bent u welkom! We hanteren van 12.00 tot 14.00 uur een gevarieerde lunchkaart. Tot 20.00 uur is de borrelkaart van kracht. Vanaf dinsdag 25 mei is de personele bezetting weer volledig op orde. Vanaf die dag is er ook weer de mogelijkheid om te komen dineren.

OPENINGSTIJDEN GOLF

Sinds maandag 3 mei zijn de openingstijden van de golfbaan en de driving range verruimd. Op weekdagen kan er 09.00 tot 21.00 uur gegolfd worden. In het wekend van 09.00 tot 18.00 uur. De laatst in te boeken starttijd voor een ronde van 9 holes is 19.50 uur en in het weekend om 16.50 uur. Boekt u online uw starttijd! 

ONLINE STARTTIJDEN BOEKEN

Het is de bedoeling dat u computer, laptop, tablet of smartphone gebruikt om uw golfrondes in te plannen. U zult merken dat een en ander ‘binnen no time’ tot uw gewoontes gaat behoren. Meer nog: gemak dient de mens, geniet van uw online geboekte golfrondes!

Het boeken van starttijden op Golfpark De Biltse Duinen kan maximaal twee weken van tevoren. Het is mogelijk om 9 holes en 18 holes rondes te boeken. 18 holes kunnen worden gereserveerd door twee starttijden te boeken met minimaal 60 minuten ertussen!

Klik op de button Starttijden reserveren! Als lid logt u als zodanig in (lidcode + wachtwoord). Als gast maakt u eenmalig een account aan. Met deze account kunt u overigens ook op andere golfbanen die met EGolf4U werken starttijden inboeken. 

Archief

De Biltse Duinen op televisie: maandag 1 februari 22.20 uur NPO2

Het nieuwe platform voor onderzoeksjournalistiek heet Pointer. Online en via tv-uitzendingen worden diverse onderwerpen belicht of er zelfs misstanden aan de kaak gesteld. Onlangs werden er op ons Golfpark opnames gemaakt voor de televisie-uitzending van 1 februari aa. Presentatrice Anna Gimbrère nam tijdens een rondje golf een interview af. Vanaf 22.20 uur herkent u de achtergrond: kijken!

Lockers
Er zijn voor u als vaste bezoeker van Golfpark De Biltse Duinen lockers aangeschaft. Een locker biedt ruimte aan een golftas + een trolley. U kunt deze voor € 100,00 per jaar huren. De huurperiode loopt van 1 januari tot en met 31 december. Indien u gedurende het jaar een locker huurt wordt het jaartarief naar rato in rekening gebracht. Dus bent u het gesjouw van uw trolley + tas in de auto of op de fiets zat en bent u enthousiast geraakt voor het huren van een locker? Stuur ons alstublieft een e-mail om uw interesse te tonen: kantoor@biltseduinen.nl
 

Nieuwe driving range ballen
Burgersdijk Makelaars! Jazeker, Burgersdijk Makelaars maakt mogelijk dat u met gloednieuwe driving rangeballen kunt afslaan. De ballenautomaat zal de komende drie jaren gevuld zijn met duizenden nieuwe ge-logo-de ballen. En daar zijn wij trots op! Heel veel plezier ermee.
Even twee typische golf-weetjes: driving range ballen zijn voor op de range en op de puttinggreen. Er mag absoluut niet mee in de baan mee worden gespeeld.
En… de ballen horen thuis op De Biltse Duinen. Het is dus natúúrlijk niet de bedoeling dat u ze in uw golftas meeneemt ‘voor de volgende keer’!
Dank aan u voor uw medewerking.
En dank aan sponsor Burgersdijk: alle leden en gasten van ons Golfpark zijn jullie bijzonder dankbaar!
 

Nieuw betaalsysteem ballenautomaat
Over de driving range gesproken. Op korte termijn is de ballenautomaat op een eenvoudigere manier te gebruiken. Hoewel de aloude muntjes functioneel blijven kan er binnenkort worden gepind. Er komt een pin-terminal op de automaat. U kunt uw pinpas of smart phone of digital watch inzetten om uw mandje te vullen met oefenballen. Let op: het nieuwe tarief is € 2,00 per 30 ballen.
 

Openingstijden driving range
*Zaterdag tot en met donderdag: 09.00 – 17.00 uur

*Vrijdag:10.00 – 17.00 uur (vanwege onderhoud)
 

Golfers Magazine
In hét golfblad van Nederland, Golfers Magazine, staat maandelijks een rubriek: ‘afslag op…’. Het blad bestaat meer dan 35 jaar. De rubriek heeft in al die jaren nog nooit ‘de afslag op’ een par 3 baan gedaan. Tot nu! In de dec 2020/jan 2021 editie wordt Golfpark De Biltse Duinen op zes pagina’s belicht. Zoals de rubriek altijd doet worden alle facetten van het bedrijf beschreven. Enthousiasme bij de schrijvers over hoe zij verrast worden door onze prachtige golfbaan. En natuurlijk enthousiasme bij ons om zoveel aandacht te krijgen: te gek!

​​

Corona-maatregel: flights van maximaal twee personen
U bent inmiddels vast en zeker op de hoogte: golfen mag in flights van maximaal twee personen. De te boeken starttijden plannen wij in óm de 10 minuten. De eerste te boeken starttijd is 09.00 uur en de laatste een uur vóór zonsondergang.
 

9 holes rondes
Om zoveel mogelijk verschillende golfers (leden + greenfeespelers) de mogelijkheid te kunnen bieden om een ronde te spelen graag uw aandacht voor het volgende.
De huidige lockdownperiode van in dit geval korte winterdagen vraagt om sociaal gedrag. Vandaar: u kunt enkel nog maar 9 holes golfrondes boeken. Wij zeggen u toe: als na die 9 holes de eerste tee leeg is kunt u een tweede ronde spelen. Echter, als er mensen staan af te slaan moet u toch echt een andere keer terugkomen. Ga dan ook niet wachten, want dat zorgt voor groepsvorming. Het is niet anders. Nogmaals, de omstandigheden in deze onvergetelijke crisisperiode vragen om ‘samen zullen we alles eerlijk delen’, dus ook de golfbaan. Het liefst met zoveel mogelijk verschillende mensen. Wij genieten van uw begrip, dankuwel! 
 

Corona-regels
Met betrekking tot bovenstaande een herhaalde attentie voor de Coronaregels. Houd alstublieft 1,5 meter afstand. Zorg dat u niet ‘samenschoolt’: groepsvorming mag niet. Draag in het clubhuis een mondkap! Een hand voor de mond, een sjaaltje voor het gezicht, uw kin in de elleboog: het kán niet! De mondkap: u bent verplicht ‘m te dragen!

-----

 

Nieuws algemeen

Door COVID-19 waren de berichtgevingen de voorbije maanden vooral gericht op aanpassingen richtlijnen en beperkingen e.d. Vandaar geen maandelijkse updates...

Juli 2020

Nieuwe menukaart restaurant!
Kok Serge van der Meer presenteert met plezier het nieuwe menu. Buiten de kaart staan er dagelijks zogenoemde daghappen op het krijtbord. De voorbije periode liet wederom zien dat de mensen genieten van de kookkunsten van Serge. Of het nu na een ronde golf is of u heeft gewoon zin om in de avondzon op ons terras zomers te dineren: reserveren kan: 030-2280561!

Check de kaart: https://www.biltseduinen.nl/menukaart
 

Summer Classic Inloopwedstrijden weer van start!

Vanaf 8 juli beginnen de Summer Classic Wedstrijden weer. Verleden jaar waren deze woensdagse inloopwedstrijden voor heren een groot succes. Dit succes draagt ertoe bij dat er nu wekelijks, de ene week voor heren, de andere week voor dames én heren gegolfd kan worden. Van 17.30 tot 18.30 uur wordt er vanaf hole 1 gestart. Iedere week is er een andere wedstrijdvorm, individueel maar soms ook een teamformat. Aansluitend wordt er na de laatste binnenkomst gezamenlijk gedineerd. Arrangementsprijs voor niet-leden is € 27,50, leden betalen € 15,00 voor 'de daghap'.
Houdt u vooral www.facebook.com/GolfparkDeBiltseDuinen in de gaten voor aankondigingen en updates.

De Gemengde Summer Classic Wedstrijden vinden plaats op 8 en 22 juli, 5 en 19 augustus, 2, 16 en 30 september 2020. 

De Heren Summer Classic Wedstrijden vinden plaats op 15 en 29 juli, 12 en 26 augustus, 9 en 23 september 2020.
 

NB Álles onder voorbehoud van eventuele Corona-maatregelen!

Nieuws mei/juni 2020

Even wennen...

Corona-maatregelen en eigen ervaringen hebben enkele veranderingen tot gevolg.  

 

Met betrekking tot het golfen vragen wij uw aandacht voor het volgende.  

 

 • Starttijden kunnen op alle dagen van de week vanaf 09.00 uur worden ingeboekt

 • Er kan niet vroeger dan 09.00 uur vanaf hole 1 worden gegolfd

 • De poorten van de ingang gaan dagelijks om 08.45 uur open

 • Vanaf dinsdag 2 juni kunnen er weer drie weken vóóruit starttijden worden geboekt

 • Dit boeken dient telefonisch of op het Golfpark te gebeuren

 • Er kunnen vanaf 2 juni ook weer drie- en vierballen worden ingeboekt

 • Met betrekking tot te boeken flights het volgende

  • Op weekdagen (maandag t/m vrijdag) kunnen tót 10.30 uur alléén één- en tweeballen worden besproken

  • Op weekdagen kunnen vanaf 10.30 uur één-, twee-, drie- en vierballen worden besproken

  • Op weekenddagen kunnen er vanaf 09.00 uur één-, twee-, drie- en vierballen worden ingeboekt

 • Belangrijk! Zolang de Coronaregels gelden blijven wij het ‘loket’ in de oude shop gebruiken. Bij dit loket kunt u terecht voor

  • Het melden vóórdat u gebruikmaakt van golfbaan of driving range

  • De afname van driving range muntjes

  • Het afrekenen van greenfee of het laten knippen van uw 10-rittenkaart

  • Het doen van kleine aanschaffingen: een drankje voor in de baan, golfballetjes, golfhandschoen, et cetera

 

Voor wat betreft horeca gelden de volgende richtlijnen. Dit zijn gevolgen van de landelijk opgelegde protocollen.

 • De horeca is vanaf maandag tweede pinksterdag 1 juni van 12.00 tot 18.00 uur geopend.

 • Om gebruik te kunnen maken van het restaurant (kroeg en serre) dient u te reserveren. Dit doet u telefonisch of wanneer u op het Golfpark aanwezig bent

 • Het reserveren van een tafel in het restaurant gaat per half uur of een meervoud daarvan

 • Het restaurant biedt plek aan maximaal 30 personen

 • Volgens de regels van het RIVM worden tafels voor twee personen aangeboden

 • Wanneer het gezelschap groter is dan twee personen zal dit onder hetzelfde huishouden ingeschreven moeten staan, anders staan wij dit niet toe

 • Bovenstaande geldt ook voor het terras, met dien verstande dat er níét hoeft te worden gereserveerd. Sterker nog, u kúnt niet reserveren voor het terras

 • Bestellingen worden opgenomen door bedienende medewerkers die achter de bar staan

 • Bestellingen worden na bereiding geplaatst op zogenoemde uitlevertafels. U wordt erop geattendeerd wanneer uw bestelling op een van deze tafels voor u klaar staat

 • Voor al het overige zijn de landelijke RIVM-/overheidsregels van toepassing (houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, betaal contactloos met je pinpas of mobiel, etc.)
   

Biltse Duinen @ Facebook

Als u Golfpark De Biltse Duinen op Facebook volgt blijft u met grote regelmaat op de hoogte van al onze werkzaamheden, wedstrijden, aanbiedingen, menukaarten, etc.


 

GOLFPARK DE BILTSE DUINEN OP RTV DE BILT

"Het verhaal van lokale ondernemers in coronatijd met vandaag Golfpark De Biltse Duinen" 

Klik hieronder voor de link:

https://regiotvdebilt.nl/video/150587040/oog-op-de-bilt-lokale-ondernemers-in-coronatijd-aflevering-golfpark-de-biltse-duinen

ARCHIEF

Nieuws april 2020

10 Rittenkaart Actie
Tót de dag dat het Golfpark weer opengaat kunt u een 10-rittenkaart (tien 9-hokles-rondes) voor € 115,00 bij ons aanschaffen. Deze geldt voor álle 7 dagen van de week! Na opening gelden de normale tarieven weer. Bent u geïnteresseerd, mail ons dan: kantoor@biltseduinen.nl. 

Nieuws maart 2020

Coronavirus en maatregelen

Update vrijdag 13 maart 2020

Het laatste nieuws over corona en de gevolgen voor golf zijn te vinden op de website van de NGF: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/mrt/het-coronavirus-en-golf-in-nederland

 

Donderdag 12 maart 2020

Vanaf heden volgen wij de landelijke instanties en adviseren wij niet langer handen te schudden.

De uitbraak van het coronavirus in Nederland is helaas een feit. Bij ons heeft dit prioriteit en zijn wij extra alert. Wij volgen het nieuws hieromtrent met aandacht. 
Hierbij  willen wij u graag informeren over hoe wij op Golfpark De Biltse Duinen omgaan met de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en houden deze nauwlettend in de gaten. Vanzelfsprekend zullen wij extra alert zijn op hygiëne. 

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Een aantal zaken lichten wij hier graag uit:

Houd uw gezondheid extra goed in de gaten. Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw naasten, adviseren wij u telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om besmetting te voorkomen zijn:

 1. Regelmatig handen wassen;

 2. Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;

 3. Papieren zakdoekjes gebruiken.

 4. Zoveel als mogelijk met pin betalen.

Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Uiteraard kunt u met uw vragen altijd bij ons terecht via kantoor@biltseduinen.nl

 

Nieuws januari 2020

JANUARI, FEBRUARI, MAART RESTAURANT ACTIE

Het Restaurant De Biltse Duinen Arrangement dat voor januari, februari en maart geldt houdt het volgende in: wisselende dagschotel + een glas huiswijn voor € 17,50. Belt u alstublieft voor info of om te reserveren 030-2280561. U bent van harte welkom

Nieuws november 2019

28 NOVEMBER 2019 WILDE (Z)WIJNPROEVERIJ

De herfst is volop aan de gang, het bekende ‘uurtje’ is teruggedraaid en we kruipen al richting het einde van het jaar. Een mooi moment voor een lekker, gastronomisch najaarsevenement! Samen met Wijnhuis Zuid Bilthoven sloegen wij de handen ineen en kwamen we met het wilde plan om een wijnproeverij te organiseren met aansluitend een culinair festijn. Dat wordt genieten geblazen! Op donderdag 28 november 2019 tussen 16.00 – 19.00 uur is ons restaurant op Golfpark De Biltse Duinen voor iedereen geopend en kun je naar hartenlust de mooiste wijnen proeven van Wijnhuis Zuid. Tussen de vineuze verrassingen door, word je verwend met heerlijke wildhapjes van de kok van  De Biltse Duinen Serge.

Dat is nog niet alles! Wil je lekker in de wilde watten gelegd worden van het begin tot het eind? Geef je dan nú op voor de voortreffelijke wildavond die na de proeverij plaatsvindt. Deze start om 18.00 uur in het restaurant en bestaat uit twee keuzegerechten (€ 19,95): parelhoen met zuurkool en pruimensaus of hazenpeper. Je kunt van bijpassende wijnen gebruikmaken en het eerst glas krijg je van Wijnhuis Zuid. Wees er dus als de patrijzen bij en geef je snel op, want vol is vol! Heb je vragen of wil je reserveren voor de wildavond? Bel of mail ons gerust via onderstaande gegevens.


Wij kijken er naar uit je te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Het De Biltse Duinen Team
kantoor@biltseduinen.nl

030 – 2280561

WOENSDAG 25 SEPTEMBER

FINALE BILTSE DUINEN SUMMER CLASSIC

Op woensdag 25 september vond de Finale Summer Classic Herenmiddag op Golfpark De Biltse Duinen plaats. Tussen 17.00 en 18.15 werd er (op inloop) gestart.

 

Deze laatste editie werd er in foursomes gespeeld. De uiteindelijke seizoen winnaar bleek Raymond Foekens. Raymond wint meer, ook bij wedstrijden die door Golf & Country Club De Biltse Duinen worden georganiseerd. Foekens is gespecialiseerd in korte banen en de overige deelnemers wilden zelfs een 'Beat The Foekens' uitdaging in het leven roepen. Dit naar goed gebruik van professional Roderick Paardekooper. Hij stond bij deze laatste wedstrijd op hole 3. Hij daagde iedereen uit om beter af te slaan dan hij (Beat The Pro). Niemand deed dat op deze dag. Goed gedaan, Roderick!

 

Deze Summer Classic was een eerste actie vanuit de nieuwe eigenaren en de nieuwe professional. Volgend jaar zal de Summer Classic worden uitgebreid met niet alleen Herenavonden, maar ook gemengde en dameswedstrijden. Houdt u vooral de berichtgevingen op deze website in de gaten.

OPEN MONUMENTENDAG DE BILT/BILTHOVEN

Op 14 september vond de opening van de Open Monumentendag De Bilt/Bilthoven plaats op Golfpark De Biltse Duinen. Het thema van de dag was 'Plekken van plezier' en uiteraard is ons Golfpark daar een voorbeeld van. Niet alleen vandaag, maar zeker ook in de vorige eeuw. Toen was er natuurlijk Natuurbad De Biltsche Duinen. Het feit dat De Biltse Duinen een gemeentelijk monument is was voor deze dag reden voor burgemeester Sjoerd Potters reden om naar ons toe te komen. Na officiële verwelkomingen mocht de burgemeester een putt maken om de dag wezenlijk te openen. Potters deed dit met de putter waarmee in september 1987 Johan Cruijff de openingsputt van het Golfpark verrichtte. De hele dag was ons terrein een van de monumentale punten die konden worden bezocht. Livemuziek via een smartlappenkoor en een gitaristen duo zorgden voor feestelijke omlijsting. Het was een geslaagde dag waarop meer dan honderd mensen ons park aandeden.

ZIN IN EEN ZAKELIJKE DEAL?

Uw bedrijfslidmaatschap geldt voor het overige deel van 2019 en voor het hele jaar 2020. Wordt u lid in september dan kost dat €650,00. Wordt u lid in oktober, dan kost dat €600,00. Prijzen zijn exclusief BTW.

Neemt u vooral contact op met Arnoud de Jager, 06-22505964.

WERKZAAMHEDEN GOLFBAAN

De voorbije maanden is er 'snoeihard' gewerkt aan alle onderdelen van de golfbaan. Het meest in het oog springend is het verwijderen van veel lage aanplant. Al dit 'opschot' is een gevolg van achterstallig of zelfs geen onderhoud de laatste jaren. Lage, sprieterige boompjes en struiken zijn inmiddels en worden nog steeds verwijderd. Grotere bomen worden opgesnoeid of zelfs pleksgewijs geveld. Al dit werk zorgt voor licht en lucht waardoor gras op fairways en vooral greens zich prettiger gaat voelen. Hierdoor zal de algehele kwaliteit voor de golfer toenemen. Grastechnisch wordt er in september gewerkt om het terrein 'winterklaar' te maken. De greens zijn gevertidraind met holle pennen waardoor vilt uit de toplaag werd verwijderd. Er werd nieuw graszaad in de toplaag gebracht. Er zal nog een herfstmestgift worden toegediend en laat dan de herfst en winter maar komen...

TIJDELIJKE LOCAL RULE

Indien de bal in een uitgesleten gedeelte van een pad of doorgangsweg ligt (verdiept of doorsneden met boomwortels), wordt dit als een abnormale terreinomstandigheid beschouwd. Dit gedeelte van de baan mag worden ontweken met toepassing van Regel 16.1b.

Feestelijke (her)opening Golfpark

Zaterdag 11 mei jl. vond de zogenoemde (her)opening van het Golfpark plaats. Hoewel na de overname door Jan en Gerdo Kuenen en Arnoud de Jager het park nooit gesloten is geweest stond er een (her)opening op het programma. Oftewel, het bestaan van Golfpark De Biltse Duinen werd gevierd: daar kwam het op neer.

Om 12.30 uur maakte Gemeente De Bilt - wethouder André Landwehr een putt en daarmee was het startschot voor een middag vol festiviteiten gegeven. De LadySingers traden op: zij brachten een Dutch Andrews Sisters en later een seventies/eighties disco act. Golf professional van het jaar 2018 Mark Reynolds deed zijn fameuze golf trick show op hole 4. Het Utrechtse smartlappenkoor Hopeloos zorgde voor een gezellige sfeer. Dit alles op een podium, buiten op de puttinggreen. De hele middag konden kinderen zich vermaken bij RAAK-activiteiten (RAAK is het jeugdprogramma van de Nederlandse Golf Federatie). En GolfPlaza Vianen was vertegenwoordigd op de driving range. Bezoekers konden alle merken golfclubs testen. Aan het einde van de dag betrad de band van Patrick Mackaaij het podium. Zij verzorgden prettige jazzy, loungy muziek tijdens de borrel. Hun muziek nodigde zelfs uit tot dansen op de puttinggreen :). De catering van De Biltse Duinen verzorgde de hele dag de inwendige mens met bbq-happen en drankjes. De optelsom werd aan het einde van de dag gemaakt: meer dan 500 bezoekers hadden genoten van de gastvrije ontvangst op de aanstaande mooiste par 3 baan van Nederland. Het geeft het De Biltse Duinen-team het vertrouwen om door te pakken: alle leden van de Golf & Country Club, greenfeespelers, tennissers, fitnessgroepen, horeca-bezoekers zijn méér dan welkom. Graag tot snel ziens!

Voor foto's van de festiviteiten op 11 mei jongstleden, zie fotogalerij. 

Local rules
Inmiddels is er via nieuwsbrieven door de vereniging en de NGF en door het organiseren van een regelavond aandacht gegeven aan de nieuwe golfregels 2019. Er is echter ook een regeltechnische aanpassing op ons eigen terrein die u dient te weten. De voorbije jaren is er veel stormtroep (takken, bladeren, stronken) verwerkt in de bosranden rondom verschillende holes. Omdat op diverse locaties de troephopen ‘in play’ liggen komen wij tot de volgende oplossing. Aan de linkerzijde van hole 8 worden sommige hopen gekenmerkt als Immovable Obstructions door onnatuurlijke, geschaafde houten palen zonder kleur. De stapels stormhout omgeven door houten palen op hole 8/17 zijn vaste obstakels, waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1. Wij melden u met klem: dit geldt alleen voor hole 8/17, daar waar de geschaafde palen de hopen hout markeren. En dus niet voor andere locaties.

Starttijden boeken

Om gebruik te maken van de golfbaan dient u starttijden te boeken. U kunt dat (vooralsnog) aan de bar regelen. In persoonlijke aanwezigheid of telefonisch. Er is voor gekozen om u niet online te laten boeken. Dit omdat het team van De Biltse Duinen nadrukkelijk betrokkenheid wenst te hebben met de dagelijkse startlijsten. Er wordt ingepland om de 10 minuten, rekening houdend met 9 holes golfrondes van 60 minuten. Geeft u bij uw reservering alstublieft aan of u 9 of 18 holes wilt spelen. Dankuwel voor uw medewerking.

Greenkeeping

Hoewel het golfseizoen is begonnen is er van lente-, laat staan zomerse temperaturen nog geen sprake. De bodemtemperatuur is nog steeds wisselend laag waardoor steady groei nog niet plaatsvindt. Wanneer het zover is zullen grastechnische werkzaamheden aanvangen. Laat u vooral informeren over de aard van deze werkzaamheden. 

Er is geïnvesteerd in het machinepark. Een nieuwe handmaaier voor de greens en een nieuwe drievoudige fairwaymaaier worden dagelijks  ingezet. Er zijn plannen gemaakt hoe en wanneer welke werkzaamheden er gaan plaatsvinden het komende seizoen. Soms zult u last hebben van de gevolgen van bijvoorbeeld beluchten, verticuteren, bezanden e.d. Maar alles wordt vakkundig bedachtzaam voor korte maar zeker ook langere termijn uitgevoerd. 

Etiquette
Golf is een traditionele sport waarbij allerhande regels bepalen hoe de sport bedreven dient te worden. U weet als geen ander dat er naast deze regels ook etiquette bestaan. De drie bekendste aandachtspunten zijn; - repareer uw pitchmark, - leg uw uitgeslagen plag terug en - hark de bunker na gebruik. Tot grote ontsteltenis constateren de medewerkers van het Golfpark dat etiquette met voeten worden getreden. Sterker nog, u gelooft het niet: wij zagen dat meerdere malen golfers hun trolley mee de green op namen… Het is aan de golf professional om bij lessen (beginnende) golfers te wijzen op regels en etiquette. Vervolgens is het aan uzelf om alles keurig na te leven. Sociale controle in uw flight mag ook. Graag zelfs. Daarnaast zullen golfbaanmedewerkers erop toezien dat u zich gedraagt zoals dat hoort op een golfbaan. U kunt er allemaal aan meewerken om de golfbaan van De Biltse Duinen als vanouds de mooiste par 3 baan van Nederland te laten zijn.

Golf professional Roderick Paardekooper is begonnen
Remko Prins is sinds jaar en dag als teaching professional verbonden aan Golfpark De Biltse Duinen. Remko blijft ook komend seizoen op zijn vertrouwde wijze lesgeven. Sinds 1 april is er een tweede professional aan De Biltse Duinen verbonden. Roderick Paardekooper is naast Remko beschikbaar om lessen bij te boeken. Roderick introduceert zich graag aan u. U kunt contact met hem opnemen:
info@roderickpaardekooper.nl, 06-51843252
Remko Prins is beschikbaar via remko.prins@gmail.com, 06-39405808

Met vriendelijke groet namens het hele Golfpark-team,
Arnoud de Jager

Archief nieuwsberichten

GOLF.nl - 9 februari 2019

Golfersmagazine - 30 oktober 2018

Golfbaan schoonmaken

https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/mrt/het-coronavirus-en-golf-in-nederland

Het laatste nieuws over corona en de gevolgen voor golf zijn te vinden op de website van de NGF

Het verhaal van lokale ondernemers in coronatijd met vandaag Golfpark De Biltse Duinen.

Met betrekking tot het golfen vragen wij uw aandacht voor het volgende. We voeren namelijk enkele aanpassingen door waar u aan moet gaan wennen.

 

-          Starttijden kunnen op alle dagen van de week vanaf 09.00 uur worden ingeboekt

-          Er kan niet vroeger dan 09.00 uur vanaf hole 1 worden gegolfd

-          De poorten van de ingang gaan dagelijks om 08.45 uur open

-          Vanaf dinsdag 2 juni kunnen er weer drie weken vóóruit starttijden worden geboekt

-          Dit boeken dient telefonisch of op het Golfpark te gebeuren

-          Er kunnen vanaf 2 juni ook weer drie- en vierballen worden ingeboekt

-          Met betrekking tot te boeken flights het volgende

o   Op weekdagen (maandag t/m vrijdag) kunnen tót 10.30 uur alléén één- en tweeballen worden besproken

o   Op weekdagen kunnen vanaf 10.30 uur één-, twee-, drie- en vierballen worden besproken

o   Op weekenddagen kunnen er vanaf 09.00 uur één-, twee-, drie- en vierballen worden ingeboekt

-          Belangrijk! Zolang de Coronaregels gelden blijven wij het ‘loket’ in de oude shop gebruiken. Bij dit loket kunt u terecht voor

o   Het melden vóórdat u gebruikmaakt van golfbaan of driving range

o   De afname van driving range muntjes

o   Het afrekenen van greenfee of het laten knippen van uw 10-rittenkaart

o   Het doen van kleine aanschaffingen: een drankje voor in de baan, golfballetjes, golfhandschoen, et cetera

 

Voor wat betreft horeca gelden de volgende richtlijnen. Dit zijn gevolgen van de landelijk opgelegde protocollen.

-          De horeca is vanaf maandag tweede pinksterdag 1 juni van 12.00 tot 18.00 uur geopend.

-          Om gebruik te kunnen maken van het restaurant (kroeg en serre) dient u te reserveren. Dit doet u telefonisch of wanneer u op het Golfpark aanwezig bent

-          Het reserveren van een tafel in het restaurant gaat per half uur of een meervoud daarvan

-          Het restaurant biedt plek aan maximaal 30 personen

-          Volgens de regels van het RIVM worden tafels voor twee personen aangeboden

-          Wanneer het gezelschap groter is dan twee personen zal dit onder hetzelfde huishouden ingeschreven moeten staan, anders staan wij dit niet toe

-          Bovenstaande geldt ook voor het terras, met dien verstande dat er níét hoeft te worden gereserveerd. Sterker nog, u kúnt niet reserveren voor het terras

-          Bestellingen worden opgenomen door bedienende medewerkers die achter de bar staan

-          Bestellingen worden na bereiding geplaatst op zogenoemde uitlevertafels. U wordt erop geattendeerd wanneer uw bestelling op een van deze tafels voor u klaar staat

-          Voor al het overige zijn de landelijke RIVM-/overheidsregels van toepassing (houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, betaal contactloos met je pinpas of mobiel, etc.)

 

Summer Classic Wedstrijden weer van start!