Historie en

anno 2020

Golfpark De Biltse Duinen is een golfpark met een bijzondere historie. Op het glooiende terrein waar u tegenwoordig in de natuur tussen de bomen de golfsport beoefent, bevond zich tot 1980 een natuurbad en een kanovijver. Ondernemer en oud hockey-international Freddie Hooghiemstra liet de Bilthovense hectares een metamorfose ondergaan. Zijn zienswijze was vooruitstrevend: hij bouwde onder architectuur een 6 holes golfbaan en een spectaculaire driving range. Het geheel werd in 1987 feestelijk geopend.

 

Inmiddels zijn er van de 6 holes 9 gemaakt. 9 par 3 holes variërend in lengte van 61 tot 156 meter. De driving range heeft 32 afslagplaatsen waarvan 16 overdekt. De range functioneert nog als in eind tachtiger jaren. Uw geslagen ballen worden nog steeds via een lopende band teruggebracht naar de ballenautomaat. Uiteraard zijn er golf professionals beschikbaar bij wie u lessen kunt boeken.

 

Het Golfpark omvat meer: er zijn twee tennisbanen. Deze zijn te bespelen via huur, maar er kan ook tennisles worden afgenomen. Er is ook een fitnessruimte. Hier vinden wekelijks in groepsverband diverse fitheidstrainingen plaats. De bindende factor van het geheel is de horeca. De beboste locatie middenin Bilthoven en de prestaties van de keukenbrigade zorgen voor sfeer, gezelligheid en een toegankelijke maar overheerlijke menukaart. Wij ontvangen u graag voor koffie, lunch, borrel en diner.

Historie Golfpark Biltse Duinen